Orion: Εντάσσεται στο ρωσικό οπλοστάσιο το προηγμένο drone

Η Ρωσία συνεχίζει αδιάκοπα την κατασκευή και παραγωγή νέων αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμών, προκειμένου να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της και το drone Orion που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, θα αποτελέσει το πιο πρόσφατο «απόκτημά» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αυτό μη επανδρωμένα εναέριο όχημα θα ενταχθεί στην υπηρεσία των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, ενισχύοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις δυνατότητές τους στο πεδίο της μάχης.

«Έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους»

Στο τελικό στάδιο δοκιμών βρίσκεται το νέο ρωσικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στη διάθεση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας μέχρι το τέλος του έτους,  όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού του drone στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των δοκιμών βάσει της σύμβασης με το Υπουργείο Άμυνας. Σχεδιάζουμε να παραδώσουμε το πρώτο σύστημα Orion στο άμεσο μέλλον, ενδεχομένως, ακόμη και φέτος ».

Στη συνέχεια προσέθεσε πως η έναρξη της σειριακής παραγωγής του drone είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Άμυνας, ενώ ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επιβεβαίωσε την χρονική περίοδο παράδοσης του πρώτου drone, στο πλαίσιο της Αεριοδιαστημικής Έκθεσης MAKS – 2019.

Ποια τα χαρακτηριστικά του

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Orion είναι το ρωσικό UAV που έχει ικανότητα πτήσης μακράς διάρκειας και έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές αεροπορικής αναγνώρισης, αλλά και περιπολίες, ενώ είναι ικανό να καθορίζει τις συντεταγμένες των επίγειων και ναυτικών στόχων και να πραγματοποιεί χαρτογράφηση του εδάφους.

Το Orion Κατασκευάζεται από την Kronshtadt, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης ενός τόνου και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 200 κιλά, με διάρκεια πτήσης 24 ώρες.

Πηγή: TASS / Φωτογραφία Reuters