Οι ΗΠΑ απαντούν στην Κίνα – Νέα πυραυλική δοκιμή του ΠΝ στον Ειρηνικό ωκεανό [pic/vid]

Καθώς η Κίνα παρουσίαζε στον κόσμο μερικά από τα ισχυρότερα όπλα της κατά τη διάρκεια των εορτασμών που σημάδεψαν την 70η επέτειο του Κομμουνιστικού Κράτους την Τρίτη, λίγο πιο «δίπλα», το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, δοκίμαζε τον νέο του πύραυλο.

Στα ύδατα έξω από το Γκουάμ, το πολεμικό πλοίο USS Gabrielle Giffords εξαπέλυσε τον νεότερο πύραυλο Ναυτικής Δύναμης (NSM) που διαθέτει, ένα πύραυλο cruise που είναι δύσκολο να εντοπιστεί στο ραντάρ και μπορεί να «τρυπήσει» τις άμυνες του εχθρού.

Η φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ βρέθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό για να επιχειρήσει σε ναυτικές ασκήσεις διεξάγονται στην περιοχή, εν ονόματι «SINKEX».

Το Giffords είναι το πρώτο πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ που αναπτύσσει το συγκεκριμένο ναυτικό βλήμα και οι αναλυτές λένε ότι η δύναμη του νέου πυραύλου είναι ικανή να εξισώσει την κατάσταση στον Ειρηνικό, όπου η Κίνα αυξάνει καθημερινά το οπλοστάσιο πυραύλων από άποψη ποιότητας και ποσότητας.

Η κινεζική «απειλή»

Την ώρα που στα ανοιχτά του ωκεανού οι ΗΠΑ δοκίμαζαν τα νέα όπλα τους, στη στεριά η Κίνα επιδείκνυε τα δικά της.

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει τον κινεζικό λαό να προχωρήσει μπροστά», διατράνωσε ο Σι, που εκφράστηκε στην πύλη της επουράνιας ειρήνης, όπου ο Μάο ανακήρυξε την ίδρυση της ΛΔ της Κίνας την 1η Οκτωβρίου του 1949.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, είπε ο Σι, είναι η διατήρηση της διαρκούς ευημερίας και σταθερότητας στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάο, η ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων με την Ταϊβάν, την οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, και η συνέχιση της προσπάθειας για την «πλήρη επανένωση της πατρίδας».

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ένοπλων δυνάμεων που έθεσε σε εφαρμογή ο Σι για την Κίνα προκαλεί έντονη νευρικότητα στην Ασία, και όχι μόνο.

Πηγή: CNN