Ο Ζελένσκι εκθειάζει τα Ουκρανικής κατασκευής οπλικά συστήματα που «καθάρισαν την Μαύρη Θάλασσα» [vid]

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με βίντεο που ανέβασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Telegram και το Twitter, «αποθεώνει» τα ουκρανικής κατασκευής οπλικά συστήματα που συνέβαλαν στο «να καθαρίσουν τη Μαύρη Θάλασσα».

Κάνοντας αναφορά σε οπλικά συστήματα όπως τα drones επιφανείας (USV – Unmanned Surface Vehicle) Sea Baby και Magura V5, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Bohdana και τα αντιαρματικά Stugna, αλλά και τα εναέρια drones Morok και Liutyi, ο Ζελένσκι σημειώνει πως «προσθέτουν δύναμη στην Ουκρανία και καταστρέφουν τις δυνατότητες της Ρωσίας».

Στο βίντεο που επισυνάπτει ο Ζελένσκι στην ανάρτησή του διακρίνονται οι επιθέσεις στην γέφυρα Κερτς της Κριμαίας, σε ρωσικές αποθήκες καυσίμων, αλλά και σε πλοία του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που χτυπήθηκαν στην Σεβαστούπολη και αλλού, με αποκορύφωμα την βύθιση της ναυαρχίδας tου Ρωσικού Στόλου, του Moskva.

Συγκεκριμένα ο Ζελένσκι αναφέρει:

«Στη θάλασσα: Neptune, Sea Baby, MAGURA V5.
Στην ξηρά: Bohdana, Stugna, Corsar.
Στον αέρα: Bober, Morok, Liutyi.
Αυτές είναι οι ουκρανικές μας εξελίξεις, που καθαρίζουν τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτουν δύναμη στη χώρα μας και καταστρέφουν τις δυνατότητες της Ρωσίας.

Δόξα στην Ουκρανία!»