NGAD: Η Northrop Grumman δεν θα υποβάλει προσφορά για το μαχητικό έκτης γενιάς της USAF

Η αμερικανική εταιρεία Northrop Grumman ανακοίνωσε πρόσφατα πως δεν σκοπεύει να υποβάλει προσφορά για το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών έκτης γενιάς Next Generation Air Dominance (NGAD) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).

Ωστόσο, η Northrop Grumman ενδιαφέρεται να χρησιμεύσει ως προμηθευτής σε άλλους πλειοδότες στο πρόγραμμα NGAD, σε μια προσπάθεια να μην χάσει πολλά κέρδη, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι έστειλε στη Northrop Grumman μια «απόρρητη πρόσκληση» για ένα συμβόλαιο ανάπτυξης μηχανικής, ξεκινώντας τη διαδικασία επιλογής εταιρείας για την κατασκευή του προηγμένου μαχητικού που θα αντικαταστήσει το F-22 Raptor.

Διαβάστε επίσης: NGAD: Οι προσδοκίες της USAF για τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά του μαχητικού 6ης γενιάς

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «δεν σκοπεύει να ανταποκριθεί στο αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς επιθυμεί να επικεντρωθεί σε άλλα προγράμματα», όπως το μαχητικό νέας γενιάς του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, F/A-XX.

«Έχουμε και άλλες ευκαιρίες που επιδιώκουμε. Δεν θα αποκαλύψω σε αυτό το σημείο ποιες ακριβώς είναι αυτές μέχρι να δοθούν λίγες περισσότερες πληροφορίες για άλλα προγράμματα», δήλωσε η εταιρεία.

Με πληροφορίες από: Defense News