Mogami: Το Πολεμικό Ναυτικό της Ιαπωνίας παρέλαβε την stealth φρεγάτα JS Agano – Καθελκύστηκε το ένατο πλοίο της κλάσης [pics]

Το πρόγραμμα ναυπήγησης των ιαπωνικών stealth φρεγατών κλάσης Mogami προχωράει με αρκετά γρήγορους ρυθμούς, αφού οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας παρέλαβαν, στις 20 Ιουνίου 2024, την έκτη φρεγάτα αυτού του τύπου, την JS Agano, που έλαβε το όνομά της από το ποταμό Αγκάνο της περιφέρειας Φουκουσίμα και θα επιχειρεί από τη ναυτική βάση Μαϊζούρου.

Στις 24 Ιουνίου, η κατασκευάστρια εταιρεία Mitsubishi Heavy Industries (MHI) και η θυγατρική της Mitsubishi Maritime Systems καθέλκυσαν στα ναυπηγεία Ναγκασάκι την ένατη φρεγάτα κλάσης Mogami, που ονομάστηκε JS Natori, από το ποτάμι Νατόρι στην περιφέρεια Μιγιάγκι, ενώ αναμένεται να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία το 2025.

Όπως είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, ο στόχος της Ιαπωνίας είναι να αντικαταστήσει τα αντιτορπιλικά κλάσης Asagiri και Abukuma με τον στόλο συνολικά 12 προηγμένων, stealth φρεγατών κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Mogami, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι και το 2028.

Τα χαρακτηριστικά τους

Οι φρεγάτες κλάσης Mogami έχουν συνολικό μήκος 133 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, εκτόπισμα με πλήρες φορτίο περίπου 5.500 τόνους και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες άνω των 30 κόμβων. Έχουν την ικανότητα να εκτελούν διαφόρων ειδών αποστολές, όπως περιπολίες επιτήρησης, συνοδείας και θα αποτελέσουν τεράστια όπλο αποτροπής σε περιοχές της Νότιας Σινικής Θάλασσας που αμφισβητούνται από την Κίνα.

Φωτογραφίες από JMSDF