MLRS: Ο Στρατός των ΗΠΑ αναβαθμίζει τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών στο πρότυπο M270A2

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε στη Lockheed Martin συμβόλαιο ύψους 451 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση του συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών M270 MLRS (Multiple Launch Rocket System).

Η αναβάθμιση των MLRS από την Lockheed θα περιλαμβάνει νέους κινητήρες, βελτιωμένες καμπίνες θωράκισης και το νέο σύστημα ελέγχου πυρός (Common Fire Control System), το οποίο είναι συμβατό με τα τρέχοντα και μελλοντικά πυρομαχικά των πολλαπλών εκτοξευτών.

Η αναβάθμιση στο πρότυπο M270A2 θα γίνει τόσο για τα συστήματα του αμερικανικού στρατού, όσο και για εκείνα που έχουν στο οπλοστάσιό τους οι συμμαχοί τους.

«Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού θα ενισχύσει τις ικανότητες του συστήματος που έχει δοκιμαστεί στη μάχη και θα διασφαλίσει ότι το M270 θα παραμείνει εξαιρετικά αποτελεσματικό, αξιόπιστο και διαλειτουργικό με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, Jay Price.

Η ανάθεση αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας του 2019 που υπογραμμίζει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για το MLRS και τις επόμενες συμβάσεις που απαιτούν ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός να είναι έτοιμος για αποστολή έως το 2050.

Το M270 MLRS είναι σε θέση να χτυπήσει τους στόχους του σε εμβέλεια 32 χιλιομέτρων, ενώ αν είναι εξοπλισμένο με το τακτικό πυραυλικό σύστημα MGM-140 Army, μπορεί να φτάσει σε μέγιστη εμβέλεια βολής 300 χιλιόμετρα.

Τα νέας γενιάς πυορομαχικά εκτεταμένου βεληνεκούς GMLRS και Precision Strike Missile (PrSM) της Lockheed Martin μπορούν να εκτοξευθούν μόνο από την έκδοση M270A2.

Με πληροφορίες από: The Defense Post