Mk 18 UUV: Εξοπλίζεται με νέα υποβρύχια συστήματα το ναυτικό των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξοπλίζονται με νέα συστήματα υποβρύχιας παρακολούθησης και είναι διατεθειμένες να ξοδέψουν έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να έχουν ο,τι καλύτερο βρίσκεται στην αγορά.

Η εταιρεία παράγωγης Hydroid υπέγραψε σύμβαση ύψους 15.826.493 εκατομμυρίων δολαρίων αορίστου χρόνου παράδοσης / αόριστης ποσότητας για υπηρεσίες μηχανικής υποστήριξης και κατάρτισης για τα υποβρύχια συστήματα MK 18 Unmanned Underwater Vehicle.

Αυτή η σύμβαση περιλαμβάνει επιλογές οι οποίες, εάν ασκηθούν, θα έφεραν τη σωρευτική αξία της παρούσας σύμβασης στα 84.024.996 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Pocasset της Μασαχουσέτης και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο του 2020. Εάν ασκηθούν επιλογές, οι εργασίες θα συνεχιστούν έως τον Αύγουστο του 2024.

Ο υποβρύχιος εξοπλισμός, Mk 18 Mod 1 Swordfish UUV, μπορεί να εκτελεί εξερεύνηση και αναγνώριση σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. Διαθέτει λειτουργίες αντιμέτρων κατά των ναρκών, δυνατότητα χαρτογράφησης και υδρογραφικής αναγνώρισης από 10 έως 40 πόδια.

Το UUV μπορεί να πλοηγηθεί μέσω ακουστικών αναμεταδοτών σε λειτουργία βασικής γραμμής μετάδοσης ή μέσω GPS με κωδικό P. Το αρχείο καταγραφής της ακουστικής ψηφιακής ταχύτητας προς τα πάνω και προς τα κάτω βελτιώνει την ακρίβεια της αναντιστοιχίας.

Πηγή: Bulgarian Military News