Mirage 2000D: Επιτυχημένη δοκιμή του νέου ατρακτιδίου στόχευσης Talios στο γαλλικό μαχητικό

Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας ανακοίνωσε, χθες Πέμπτη, ότι ολοκλήρωσε μια δοκιμαστική πτήση που παρουσιάζει τις νέες δυνατότητες του αεροσκάφους Mirage 2000D RMV. Το επίκεντρο αυτής της δοκιμής ήταν το ατρακτίδιο στόχευσης τύπου Talios, μια σημαντική προσθήκη στο οπλοστάσιο του αεροσκάφους.

Η δοκιμή έγινε στην περιοχή Καζώ, στη νοτιοδυτική Γαλλία και περιελάμβανε μια σειρά από βολές που προσομοίωσαν επιχειρησιακά σενάρια. Ο στόχος ήταν να μετρηθεί ο αντίκτυπος των κραδασμών που αντιμετωπίζει το σύστημα Talios κατά τη διάρκεια χρήσης του πυροβόλου στο Mirage 2000D, το οποίο έχει υποβληθεί σε αναβάθμιση μέσης ζωής.

Το ατρακτίδιο στόχευσης Talios, που αναπτύχθηκε από την Thales, αποτελεί μέρος της νέας διαμόρφωσης του Mirage 2000D RMV. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένες δυνατότητες, όπως καθοδήγηση όπλων αέρος-εδάφους με λέιζερ, εκτίμηση ζημιών σε μεγάλες αποστάσεις και αναγνώριση στόχων.

Η επιτυχημένη δοκιμή του Talios στο Mirage 2000D RMV αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στις εναέριες ικανότητες μάχης και αναγνώρισης της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Με την προσθήκη του Talios, το Mirage 2000D είναι καλύτερα εξοπλισμένο για να χειρίζεται μια σειρά από απαιτητικές αποστολές, διασφαλίζοντας ακρίβεια και αποτελεσματικότητα σε διάφορα επιχειρησιακά σενάρια.

Πηγή: DGA