Mirage 2000: Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας επιβεβαιώνει την μεταφορά μαχητικών στην Ουκρανία το πρώτο τρίμηνο του 2025

Η πρώτη παράδοση μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 στην Ουκρανία προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2025. Την είδηση για τα Mirage 2000 στην Ουκρανία επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο σήμερα 8/10/2024 ο υπουργός άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Ο Λεκορνύ ανέφερε ότι αυτές τις μέρες τα μαχητικά που προορίζονται για την Ουκρανία εξοπλίζονται στην βάση του Cazaux, στη Gironde της Γαλλίας, ώστε να διαθέτουν πυραύλους αέρος – εδάφους τελευταίας γενιάς, αλλά και αμυντικά συστήματα προστασίας απέναντι στον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας πρόσθεσε πως συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και μηχανικών.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών που θα παραδοθούν στην Ουκρανία το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Υπενθυμίζεται πως στις 7/10/2024 ο υπουργός άμυνας της Ολλανδίας επιβεβαίωσε πως τα πρώτα ολλανδικά F-16 έφτασαν ήδη στην Ουκρανία, ενώ είχε προηγηθεί το καλοκαίρι η πρώτη παράδοση των αμερικανικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών, πιθανότατα από τη Δανία.

Φωτογραφία αρχείου Reuters