MiG-31: Ρωσικό μαχητικό οπλισμένο με πύραυλο Kinzhal εντοπίστηκε πάνω από τη Λευκορωσία

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31 «Foxhound» οπλισμένο με τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal εντοπίστηκε να πετά πάνω από τη πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ.

Σύμφωνα με το λευκορωσικό Belarusian Hajun Project, ένα αεροσκάφος MiG-31K με αριθμό RF-92339 μαζί με το σύστημα κρούσης Kh-47M2 Kinzhal «Dagger» εντοπίστηκε στη Λευκορωσία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών ασκήσεων. Η παρακάτω φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να δείχνει το ρωσικό αεροσκάφος.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το πυραυλικό της σύστημα «Kinzhal» είναι «ασταμάτητο» από τα σημερινά δυτικά όπλα. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί να χτυπά στόχους σε απόσταση άνω των 2.000 km.

Ενώ τα MiG-31 οπλισμένα με πυραύλους Kinzhal εξακολουθούν να έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παρήγγειλε μια επιπλέον παρτίδα υπερηχητικών πυραύλων Tsirkon, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι όπλα σχεδιασμένα να πετούν με ταχύτητες μεγαλύτερες από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, ή 5 Mach, που είναι περίπου 3.800 mph (6.100 km/h). Η ταχύτητά τους και η ικανότητά τους να ελίσσονται καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό και την κατάρριψή τους.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έχει προειδοποιήσει για την ανάπτυξη αεροσκαφών MiG-31K από τη Ρωσία, οπλισμένα με πυραύλους Kinzhal (ονομασία ΝΑΤΟ: AS-24 KILLJOY) στη Λευκορωσία.

«Οι εικόνες έδειξαν ότι δύο αναχαιτιστικά αεροσκάφη MiG-31K FOXHOUND είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Machulishchi της Λευκορωσίας στις 17 Οκτωβρίου», σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΑΜ.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία Twitter