Marder: Η Rheinmetall επισκεύασε 16 TOMA και περιμένει την έγκριση της Γερμανίας για να τα στείλει στην Ουκρανία

Η γερμανική εταιρεία εξοπλισμών Rheinmetall έχει αποκαταστήσει πλήρως 16 οχήματα μάχης πεζικού Marder από παλιά αποθέματα της Bundeswehr με δικά της έξοδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης είναι έτοιμα για αποστολή, αλλά δεν υπάρχει άδεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Γερμανία για την εξαγωγή τους. Η Rheinmetall έχει ήδη ξεκινήσει την επισκευή 14 ακόμη Marder.

«Αν χρειαστεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν άλλα 70 οχήματα μάχης από τις αποθήκες», προστίθεται στην ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να επιτρέψει την παράδοση τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης πεζικού δυτικού τύπου στην Ουκρανία, επικαλούμενη υποτιθέμενη συμφωνία με άλλες χώρες εταίρους που παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

«Καμία χώρα δεν έχει παραδώσει ακόμη δυτικού τύπου τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ή κύρια άρματα μάχης και έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας ότι δεν θα το κάνουμε μόνοι μας», δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ.

Όμως, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αυξανόμενες εκκλήσεις από το εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ότι η Γερμανία πρέπει να υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία με βαρέα όπλα.

Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters