Lynx KF41: Βγήκε από την γραμμή παραγωγής το πρώτο τεθωρακισμένο της Rheinmetall που κατασκευάστηκε στην Ουγγαρία

Η Rheinmetall ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Lynx KF41 εξήλθε από την γραμμή παραγωγής στο νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία.

Αφού υποβληθεί στις απαραίτητες δοκιμές λειτουργίας, απόδοσης και ποιότητας, το πρώτο ουγγρικής κατασκευής τεθωρακισμένο θα παραδοθεί στον στρατό της Ουγγαρίας στα μέσα του 2024.

«Η Rheinmetall επεκτείνει σταθερά την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες μας και να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Rheinmetall, Armin Papperger.

Το ουγγρικό υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στη Rheinmetall σύμβαση τον Σεπτέμβριο του 2020, αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την προμήθεια 46 Lynx κατασκευασμένα στη Γερμανία. Το πρώτο όχημα έχει ήδη παραδοθεί στον ουγγρικό στρατό τον Οκτώβριο του 2022. Από τα τέλη του 2023, τα υπόλοιπα οχήματα θα παράγονται στην Ουγγαρία από τη Rheinmetall Hungary Zrt., μια κοινοπραξία που ανήκει στη Rheinmetall (51%) και το ουγγρικό κράτος (49%).

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Rheinmetall στο Zalaegerszeg, που άνοιξαν τον Αύγουστο του 2023, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη και την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τελευταίας τεχνολογίας για τις ουγγρικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτά περιλαμβάνουν τα τεθωρακισμένα Lynx KF41 καθώς και την έκδοση Evo του κύριου άρματος μάχης Panther KF51.

Πηγή: Rheinmetall / Φωτογραφία αρχείου