Lynx: Ιστορική στιγμή για την Ουγγαρία – Παρέλαβε το πρώτο εγχώριας κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μάχης νέας γενιάς

Σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στις 24 Ιουλίου 2024, η Ουγγαρία παρέλαβε από την Rheinmetall το πρώτο επιχειρησιακά λειτουργικό τεθωρακισμένο όχημα μάχης νέας γενιάς τύπου KF41 Lynx, το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στην περιοχή Zalaegerszeg της Ουγγαρίας.

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την αμυντική βιομηχανία της Ουγγαρίας, η οποία ήδη κατασκευάζει τα προηγμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. Όπως είχαμε αναφέρει στο OnAlert.gr, το συγκεκριμένο Lynx εξήλθε από την γραμμή παραγωγής τον Δεκέμβριο του 2023 και αφού ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες δοκιμές πιστοποίησης, παραδόθηκε στον ουγγρικό Στρατό Ξηράς.

Το εργοστάσιο της Rheinmetall στην περιοχή Zalaegerszeg ξεκίνησε την λειτουργία του, τον Αύγουστο του 2023, δημιουργώντας 350 νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία Rheinmetall έχει συμβόλαιο αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή και παράδοση περισσότερων από 200 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου KF41 Lynx στον ουγγρικό Στρατό Ξηράς.

Επίσης, θα προμηθεύσει τους Ούγγρους με 18 οχήματα υποστήριξης μάχης, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής τύπου Buffalo 3 και 38 στρατιωτικών φορτηγών. Το πακέτο αποτελείται από προσομοιωτές, εκπαίδευση, ανταλλακτικά και υπηρεσίες συντήρησης. Η αρχική παράδοση θα περιλαμβάνει 46 ΤΟΜΑ KF41 Lynx που κατασκευάζονται στη Γερμανία στη διαμόρφωση οχημάτων διοίκησης και ελέγχου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες Rheimetall