LUNA: Η Rheinmetall μετατρέπει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της σε βομβαρδιστικό

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια νέα έκδοση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους LUNA με την ικανότητα να εκτελεί πυραυλικά πλήγματα.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, το νέο της drone αναβαθμίζεται για την προστασία των στρατευμάτων και την καταπολέμηση των τακτικών στόχων.

«Το drone πολλαπλών χρήσεων μετατρέπεται από σύστημα συλλογής πληροφοριών σε έναν ‘σκοπευτή’», δήλωσε η Rheinmetall στο δελτίο τύπου.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί χτυπήματα με καθοδήγηση ακριβείας και το ωφέλιμο φορτίο του είναι εμπρηστικές βόμβες, οι οποίες μπορούν να ριχθούν σε στόχους όπως τρένα, γραμμές ανεφοδιασμού, αποθήκες καυσίμων ή πυρομαχικών.

Με βάρος απογείωσης 40 κιλών, το drone LUNA υψηλής απόδοσης μπορεί να είναι έτοιμο για απογείωση από λίγα μόνο άτομα και να εκτοξεύεται αθόρυβα στον αέρα μέσω του πτυσσόμενου αυτοκινούμενου καταπέλτη. Όπως υποστηρίζει η Rheinmetall, η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή και δεν απαιτεί προηγούμενη πτητική εμπειρία. Τα συμπαγή εξαρτήματα του επίγειου σταθμού χωρούν μικρά οχήματα – γεγονός που επιτρέπει την ταχεία μετεγκατάσταση εάν απαιτείται, π.χ. με ελικόπτερο ή τεθωρακισμένα οχήματα.

Mε πληροφορίες από: Defence Blog