LRHW: Για πρώτη φορά η υπερσύγχρονη πυροβολαρχία υπερηχητικών πυραύλων του U.S Army σε διακλαδική άσκηση

Η πυροβολαρχία προηγμένων υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων τύπου LRHW (Long Range Hypersonic Weapon) του αμερικανικού Στρατού Ξηράς συμμετείχε στην οκταήμερη διακλαδική άσκηση «Bamboo Eagle 24» στην οποία η Πολεμική Αεροπορία (USAF) είχε αναλάβει, στο μεγαλύτερο βαθμό, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση.

Ειδικότερα, η άσκηση «Bamboo Eagle 24» πραγματοποιήθηκε σε αρκετές τοποθεσίες σε όλη την αμερικανική επικράτεια, με την συγκέντρωση πάνω από 3.000 στρατιωτικών από τέσσερις στρατιωτικούς κλάδους, ενώ επίσης συμμετείχαν στελέχη τόσο από την βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία όσο και από την Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας.

Ο σκοπός της διακλαδικής και πολυεθνικής άσκησης ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών στρατιωτικών κλάδων και των διεθνών συμμάχων – εταίρων. «Η άσκηση Bamboo Eagle 24 έχει να κάνει με την ικανότητά μας να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση και ενδεχόμενο» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η μονάδα που συμμετείχε με την πυροβολαρχία υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων τύπου LRHW, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην «Bamboo Eagle 24» με τον διοικητή της να αναφέρει ότι η υπερσύγχρονη πυροβολαρχία απέδειξε εμπράκτως την στρατηγική σημασία και αντίκτυπο των  υπερηχητικών όπλων που εκτοξεύονται από χερσαία – επίγεια συστήματα.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: U.S Army