Light Shield: Το αμυντικό σύστημα λέιζερ του Ισραήλ που καταρρίπτει drones [vid]

Το νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας λέιζερ «Light Shield», ή αλλιώς «Iron Beam» του Ισραήλ αναχαίτισε επιτυχώς όλμους, ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιαρματικούς πυραύλους σε πρόσφατες δοκιμές, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ.

Το ισραηλινό σύστημα λέιζερ, που έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει μια σειρά συστημάτων εναέριας άμυνας, όπως το Iron Dome που αναπτύχθηκε από το Ισραήλ, θα τεθεί σε λειτουργία «το συντομότερο δυνατό», είπε ο Γκαντζ.

Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν τα συστήματα λέιζερ Light Shield γύρω από τα σύνορα του Ισραήλ την επόμενη δεκαετία, πρόσθεσε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στην έρημο Negev.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ , είπε τον Φεβρουάριο ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το σύστημα Light Shield μέσα σε ένα χρόνο, στέλνοντας ένα μήνυμα στο «αιώνιο» εχθρό του, το Ιράν. Η δοκιμή έρχεται καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυξανόμενες απειλές από ιρανικά UAV, τα οποία οι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να αναπτυχθούν σε τρομοκρατικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Το λέιζερ αλλάζει το παιχνίδι χάρη στο σύστημα που λειτουργεί εύκολα και τα οικονομικά κόστη, τα οποία είναι αμελητέα σε σχέση με τα άλλα συστήματα άμυνας», είπε ο Στρατηγός Yaniv Rotem, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης του ισραηλινού στρατού.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός:

Με πληροφορίες από: Breaking Defense / Defence Blog / Φωτογραφία Twitter