LEVENT: Δοκιμαστική εκτόξευση του συστήματος αεράμυνας των νέων τουρκικών αντιτορπιλικών TF-2000 [vid]

Το νέο σύστημα αεράμυνας εγγύς προστασίας για πλοία επιφανείας LEVENT της ROKETSAN, πραγματοποίησε την πρώτη του δοκιμαστική εκτόξευση, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η τουρκική εταιρεία.

Tο σύστημα LEVENT παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Roketsan στην αμυντική έκθεση IDEF 2021 και είναι σχεδιασμένο για να εκτοξεύει τη ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς Sungur, με εμβέλεια γύρω στα 8 χιλιόμετρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η τουρκική εταιρεία, η έκδοση του συστήματος που δοκιμάστηκε είναι με 11 κελιά εκτόξευσης, ενώ υπάρχει και έκδοση με 21 κελιά.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η ROKETSAN:

Το σύστημα αεράμυνας θα εξοπλίσει τα νέα αντιτορπιλικά του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού TF-2000, στην έκδοση χωρητικότητας 21 βλημάτων.

«Το LEVENT, το οποίο θα είναι η ραχοκοκαλιά της εγγύς αεράμυνας σε πλατφόρμες επιφανείας, θα είναι η αποτελεσματική μας δύναμη έναντι ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ, αεροσκαφών και UCAV. Οι εργασίες ανάπτυξης για το Σύστημα Εγγύς Αεράμυνας, το οποίο θα προστατεύει τη Γαλάζια Πατρίδα μας μέρα και νύχτα, συνεχίζονται χωρίς επιβράδυνση», αναφέρει η ROKETSAN στην ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter).