Leopard 2: Ζητήσαμε επίσημα από τη Γερμανία την άδεια μεταφοράς αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, λέει ο Πολωνός ΥΠΑΜ

Η Πολωνία ζήτησε επίσημα άδεια από τη Γερμανία για να μεταφέρει τα άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε την Τρίτη ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ.

Το Βερολίνο έλαβε το αίτημα της Βαρσοβίας, είπε ο Μπλάστσακ σε ανάρτησή του στο Twitter, αν και Γερμανοί αξιωματούχοι δεν το επιβεβαίωσαν αμέσως.

Ο Μπλάστσακ έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter:

«Οι Γερμανοί έχουν ήδη λάβει το αίτημά μας για συγκατάθεση για τη μεταφορά των αρμάτων Leopard 2 στην Ουκρανία. Κάνω επίσης έκκληση στη γερμανική πλευρά να ενταχθεί στον συνασπισμό των χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία με άρματα μάχης Leopard 2. Αυτός είναι ο κοινός μας σκοπός, γιατί αφορά την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης!».

Η Ουκρανία έχει ζητήσει δυτικά άρματα μάχης, ώστε να τη βοηθήσουν να απωθήσει τον ρωσικό στρατό και να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει χάσει μετά την 24η Φεβρουαρίου 2022, οπότε ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Την είδηση γνωστοποίησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Υπενθυμίζεται πως χθες, 23 Ιανουαρίου 2023, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, δήλωνε πως η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο αν η Πολωνία θέλει να στείλει άρματα μάχης γερμανικής κατασκευής Leopard 2 στην Ουκρανία.