Leopard 2A8: Η Ιταλία κινείται στρατηγικά για την προμήθεια των προηγμένων αρμάτων μάχης

Η Ιταλία φαίνεται ότι θα προχωρήσει στην προμήθεια των προηγμένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2A8, καθώς η ιταλική εταιρεία Leonardo υπέγραψε στρατηγική συμφωνία για την παραγωγή κύριων αρμάτων μάχης με την κοινοπραξία KNDS, η οποία αποτελείται από την γαλλική εταιρεία Nexter και την γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann,

Το εν λόγω πρόγραμμα, που θα υλοποιείται υπό την αιγίδα του ιταλικού Υπουργείου Άμυνας, θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την κατασκευή τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2A8 και οχημάτων υποστήριξης ενώ ακόμα θα περιλαμβάνει και την υλικοτεχνική υποστήριξη των προηγμένων τανκς που θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο του ιταλικού Στρατού Ξηράς.

Όπως αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου, το ιταλικό Υπουργείο Άμυνας παραμένει προσηλωμένο στην ενίσχυση του Στρατού Ξηράς με την υλοποίηση δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το ένα αφορά την προμήθεια των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard και το άλλο αφορά την προμήθεια νέων οχημάτων μάχης πεζικού, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένα συστήματα υποστήριξης μάχης. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, υψηλόβαθμο στέλεχος της ιταλικής κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι η Ιταλία σχεδιάζει να αγοράσει 133 νέα άρματα μάχης Leopard 2 και να αναβαθμίσει 125 από τα παλαιότερα άρματα μάχης Ariete.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt είχε αναφέρει ότι η Γερμανία θα κατασκευάσει τον «διάδοχο» των Leopard 2 με τη Σουηδία, την Ισπανία και την Ιταλία, αφήνοντας «στην απέξω» τη Γαλλία.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου