Λέϊζερ και ηλεκτρομαγνητικά όπλα! Δείτε το βίντεο

Hλεκτρομαγνητικά όπλα που εκτοξεύουν μεταλλικές βολίδες με ταχύτητα επταπλάσια του ήχου. Θα είναι έτοιμα για το αμερικανικό ΠΝ σε δυο χρόνια. Προς το παρόν μέσα στο χρόνο θα εγκατασταθεί το το πρώτο όπλο λέιζερ σε πλοίο.

Ο στόχος των νέων όπλων δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και -για να μην πούμε κυρίως- η μείωση του κόστους. Το κόστος των νέων όπλων είναι “αστείο” αν συγκριθεί με τα σημερινά όπλα.

Η τεχνολογία λέιζερ έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε το πρώτο σύστημα θα εγκατασταθεί φέτος στο αποβατικό USS Ponce και θα απαιτεί για τη λειτουργία της μόνο ένα άτομο.

Το Οπλικό Σύστημα Λέιζερ είναι σχεδιασμένο να εξουδετερώνει αυτό που το ναυτικό ονομάζει «ασύμμετρες απειλές» -μη επανδρωμένα αεροπλάνα και ταχύπλοα σκάφη, δυνητικές απειλές στον Περσικό Κόλπο όπου το USS Ponce χρησιμοποιείται ως ναυτική βάση.

Το λέιζερ, ισχύος 30 kilowatt, δεν χρειάζεται βαριά και ακριβά πυρομαχικά, και το κόστος κάθε βολής περιορίζεται σε λιγότερο από ένα δολάριο.

Σε περίπου δύο χρόνια αναμένεται να είναι έτοιμο για δοκιμές στη θάλασσα και ένα κανόνι του ναυτικού, το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να εκτοξεύει μεταλλικά βλήματα με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από αυτή που προσφέρουν τα συμβατικά πυροβόλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ