L3Harris: Παρουσίασε στο ΓΕΑ το «Viper Shield» για τα F-16 και την πρότασή της για τον εκσυγχρονισμό των C-130

Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) βρέθηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας L3Harris για να παρουσιάσουν το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου AN/ALQ-254(V)1 «Viper Shield» αλλά και τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΑ, συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με αρμόδιους επιτελείς με σκοπό να γίνει παρουσίαση των εξελίξεων που αφορούν στην ανάπτυξη και στις δοκιμές του «AN/ALQ- 254(V)1 Viper Shield» για αεροσκάφη F-16, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το «Viper Shield» έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία και επιθετικές δυνατότητες EW στα αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων τέταρτης γενιάς F-16 Block 70/72 «Viper».

Δημιουργεί μια «ηλεκτρονική ασπίδα» γύρω από το αεροσκάφος, παρέχοντας δυνατότητες αντιμέτρων σε ένα ολοκληρωμένο, εσωτερικά τοποθετημένο σύστημα.

Από τα 83 μαχητικά που αναβαθμίζει η Πολεμική μας Αεροπορία, μένουν ακόμη 56 υπό αναβάθμιση, δηλαδή τα 2/3 του συνολικού αριθμού, με την ΕΑΒ να επιταχύνει πλέον τις διαδικασίες για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: Η «αντεπίθεση» των Viper: Σε ρυθμούς «return to green» η ΕΑΒ δίνει αγώνα δρόμου για να καλύψει το χαμένο έδαφος

Επίσης, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΑ συνάντηση με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ και της Διοίκησης αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), καθώς και σε προσωπικό της 112 Πτέρυγας Μάχης και του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών.

Διαβάστε επίσης: C-130: Τέσσερα μεταχειρισμένα μεταφορικά αεροσκάφη αποκτά η Πολεμική Αεροπορία μέσω του προγράμματος EDA

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των υπηρεσιών που παρέχει στον τομέα ολοκληρωμένης υποστήριξης των μεταγωγικών αεροσκαφών C- 130H, καθώς και των λύσεων που προτείνει για τον εκσυγχρονισμό τους.

Φωτογραφία αρχείου