Κουτσούμπας αποθεώνει ΕΑΒ για …το αμερικανικό έργο της

Έκπληξη στα διευθυντικά στελέχη και ικανοποίηση στο προσωπικό προκάλεσε η από τηλεοράσεως  θετική αναφορά  του Γ.Γ. του ΚΚΕ  κ. Δημ. Κουτσούμπα στις τεράστιες κατασκευαστικές-τεχνολογικές  -εξαγωγικές δυνατότητες της ΕΑΒ και το ότι κατασκευάζει και εξάγει το 30% της ατράκτου του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-16 για όλο τον κόσμο!

Η αναφορά έγινε από το κανάλι STAR στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ΄΄Στον Ενικό»,στο πλαίσιο γενικότερης συνέντευξης του Γ.Γ. του ΚΚΕ και συνέπεσε – με 1-2 μέρες διαφορά – με την ανακοίνωση της ΕΑΒ ότι από »ελληνικά χέρια», από τα χέρια των εργαζομένων της δηλαδή,  κατασκευάζεται ένα σημαντικό μέρος και της ατράκτου του νέου, αναβαθμισμένου μεταγωγικού αεροσκάφους  C-130J που κατασκευάζει στις ΗΠΑ η Lockheed Martin με παραγγελίες,επίσης, από όλο τον κόσμο!  Την Τετάρτη 5/2 συγκεκριμένα παραδόθηκε  από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) Α.Ε. το 100ό εργοσύνολο των δομικών τμημάτων «mid panels» της ατράκτου του μεταγωγικού C-130J στην κατασκευάστρια του αεροσκάφους εταιρεία Lockheed Martin Aeronautics, όπως ήδη έγραψε το OnAlert. 
 
Η κατασκευή και συναρμολόγηση των mid panels είναι μέρος του προγράμματος συμπαραγωγής μειζόνων συγκροτημάτων του αεροσκάφους C-130J Hercules που  ανέλαβε η ΕΑΒ το 2010 ως μοναδικός προμηθευτής παγκοσμίως για όλους τους πελάτες της Lockheed Martin.Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΕΑΒ κατασκευάζει και συναρμολογεί στις εγκαταστάσεις της -εκτός των mid panels– και  τα plug floors καθώς και τα top/side panels του αεροσκάφους!
 
Βεβαίως ο επικεφαλής του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται θετικά για τις δυνατότητες της ΕΑΒ και τις ικανότητες του προσωπικού της- άλλωστε την έχει επισκεφτεί και έχει συζητήσει με τα στελέχη και τους εργαζόμενους : «Ήταν πολύ σημαντική η σημερινή επίσκεψη στην ΕΑΒ, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε από την διοίκηση της εταιρείας και του σωματείου των εργαζομένων», δήλωσε τον Ιούλιο του 2013 συγκεκριμένα – ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας,
Μιλώντας  μάλιστα τότε σε εργαζόμενους της ΕΑΒ, ο κ. Κουτσούμπας μεταξυ άλλων διαπιστώσεων και προτάσεων του κόμματος είχε πει για τις παραγωγικές δυνατότητες της ΕΑΒ, ότι είναι τεράστιες:« Και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι παράγει το 29% της ατράκτου των αμερικάνικων μαχητικών αεροσκαφών, F-16, και μάλιστα είναι η μοναδική υποκατασκευάστρια εταιρεία διεθνώς, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει, τι δυνατότητες έχει και κυρίως τι εργατικό, επιστημονικό, τεχνικό δυναμικό έχει, όλους εσάς δηλαδή. Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σ’ αυτά τα 35 χρόνια έχει καταφέρει παραγωγή, επισκευή και παράδοση πάρα πολλών χιλιάδων όχι μόνο αεροσκαφών αλλά και μια σειρά άλλων υλικών. Κάναμε με τους συντρόφους εδώ μια αναγωγή και βγάλαμε ότι κάθε χρόνο δίνει έτοιμα περίπου 70 αεροσκάφη Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφορών, ελικοπτέρων, 150 κινητήρες τούρμπο κάθε χρόνο, 4.000 στοιχεία τηλεπικοινωνιών, 2.500 διάφορα εναέρια και επίγεια συστήματα τηλεπικοινωνιών και πυραυλικών συστημάτων, κάνει 820 πιστοποιήσεις εκπαίδευσης κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ενώ είναι πολλές χιλιάδες, πάνω από 105 χιλιάδες ώρες διδασκαλίας, εκπαίδευσης>>.