Kirpi: Η Ουκρανία παρέλαβε 50 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα από την Τουρκία [vid]

Η τουρκική κυβέρνηση παρέδωσε 50 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi, ανθεκτικά στις νάρκες, στον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με την Ukrinform.

Mία από τις μονάδες του ουκρανικού στρατού που επιχειρεί στην ανατολική Ουκρανία έκανε την σχετική ανακοίνωση μέσω ανάρτησής τη στο Facebook. «Ξένοι εταίροι υποστηρίζουν τους στρατιώτες μας. Όλος ο κόσμος θέλει η Ουκρανία να κερδίσει τον σκληρό εχθρό. Τα νέα τουρκικά τεθωρακισμένα BMC Kirpi παραδόθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Επισημαίνεται επίσης ότι σύντομα αναμένεται να παραδοθεί άλλη μία παρτίδα 150 τεθωρακισμένων οχημάτων από την Τουρκία.

Το Kirpi είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο 7,62 χλστ. ή των 12,7 χλστ., το οποίο μπορεί να ελεγχθεί χειροκίνητα και να περιστραφεί 360 μοίρες, σύστημα πυρόσβεσης, καλή προστασία από νάρκες και έχει επίπεδο θωράκισης Β6. Το όχημα μπορεί να μεταφέρει συνολικά 12 στρατιωτικούς.

Με συνολικό βάρος 19.050 κιλών, το θωρακισμένο όχημα μπορεί να ταξιδέψει έως και 100 χιλιόμετρα την ώρα με αυτονομία έως και 750 χιλιόμετρα.

Η παράδοση των οχημάτων Kirpi ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικής συμφωνίας και όχι συμφωνίας μεταξύ της Ουκρανίας και της τουρκικής εταιρείας BMC, που κατασκευάζει το όχημα, σύμφωνα με Τούρκο κυβερνητικό αξιωματούχο που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο Defense News, καθώς η παράδοση αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Φωτογραφία BMC