Kinzhal: H ουκρανική ΠΑ διαψεύδει ότι κατέρριψε τον ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο [pics]

Η ουκρανική αεράμυνα δεν κατέρριψε ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal πάνω από το Κίεβο στις 4 Μαΐου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης

«Υπήρχε δυνατότητα χρήσης του συστήματος αεράμυνας, αλλά δεν εμφανίστηκαν βαλλιστικοί ή υερηχητικοί πύραυλοι πάνω από το Κίεβο», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματικός.

Η «Defense Express», είχε αναφέρει προηγουμένως το περιστατικό, αφού ανέλυσε μια φωτογραφία που, όπως υποστηρίζει, δείχνει τα συντρίμμια του πυραύλου και ανέφερε ότι το βράδυ της 4ης Μαΐου, το «υπερηχητικό» X-47 «Dagger» καταρρίφθηκε επιτυχώς για πρώτη φορά.

Όπως ανέφερε η Defense Express, αν και ο ρωσικός πύραυλος είναι υπερηχητικός και είναι δύσκολο να καταρριφθεί ακόμα και από τα πιο προηγμένα δυτικά συστήματα αεράμυνας, «ο Kinzhal μπορεί να επιταχύνει σε υπερηχητικές ταχύτητες λόγω του ενισχυτή, αλλά δεν διατηρεί τέτοιες ταχύτητες σε όλη τη διάρκεια της πτήσης του». «Στο τερματικό στάδιο, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης, έχει υψηλή, αλλά όχι υπερηχητική ταχύτητα», προσθέτει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζει επίσης, ότι η Ουκρανία έχει ήδη λάβει συστήματα αεράμυνας Patriot που μπορούν να καταρρίψουν βαλλιστικούς στόχους.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal, έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει 12 φορές την ταχύτητα του ήχου και έχει εμβέλεια μέχρι και 2.000 χιλιόμετρα, με τους Ρώσους να το χαρακτηρίζουν ως την «αεροπορική» έκδοση του τακτικού βαλλιστικού πυραύλου Iskander.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Defense Express / Φωτογραφία αρχείου