KF-21: Για πρώτη φορά εκτοξεύθηκε πύραυλος Meteor από το εθνικό μαχητικό της Νότιας Κορέας [vid]

Η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε επιτυχώς τις πρώτες δοκιμές οπλισμού σε δύο πρωτότυπα του μαχητικού αεροσκάφους KF-21 που αναπτύχθηκε εγχώρια, ανακοίνωσε η υπηρεσία προμηθειών όπλων της χώρας.

Τα δύο πρωτότυπα υποβλήθηκαν σε δύο διαφορετικές δοκιμές στις 28 Μαρτίου ανοιχτά της νότιας ακτής της Νότιας Κορέας μετά την απογείωσή τους από την 3η πτέρυγα εκπαίδευσης πτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Κορέας (ROKAF’s) στη Sacheon.

Επί του παρόντος, υπάρχουν τέσσερα πρωτότυπα KF-21 που υποβάλλονται σε πτητικές δοκιμές. Το δεύτερο και το τρίτο πρωτότυπο KF-21 χρησιμοποιήθηκαν για τις δοκιμές.

Η δοκιμή στο δεύτερο πρωτότυπο περιελάμβανε τον έλεγχο εάν ένας δοκιμαστικός πύραυλος μεσαίας εμβέλειας αέρος-αέρος Meteor θα μπορούσε να εκτοξευθεί από το τζετ χωρίς πρόβλημα.

Ενώ η δοκιμή στο άλλο πρωτότυπο περιελάμβανε εκτόξευση περίπου 100 βολών από ένα πολυβόλο που ήταν τοποθετημένο στο αεροσκάφος.

Η υπηρεσία προμηθειών όπλων της Νότιας Κορέας (DAPA), δήλωσε ότι οι δοκιμές εξέτασαν πιθανές αλλαγές στη δομή, τον κινητήρα και τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των όπλων για να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η DAPA είπε ότι με τις τελευταίες δοκιμές, το KF-21 έκανε «ένα ακόμη βήμα» για να γίνει ένα «πλήρες μαχητικό αεροσκάφος» για την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας.

Το KF-21 θα εισέλθει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής το 2026 και η ROKAF σχεδιάζει να αποκτήσει 120 μαχητικά αυτού του τύπου έως το 2032.

Με πληροφορίες από: The Eurasian Times