KF-21: Είναι έτοιμο για την παρθενική του πτήση το «γεράκι» της ROKAF [vids]

Τα μέσα ενημέρωσης στη Νότια Κορέα αναφέρουν ότι το νεότερο μαχητικό αεροσκάφος 4++ γενιάς, KF-21 Boramae (Γεράκι), φαίνεται έτοιμο να ξεκινήσει τις πτητικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τους The Korea Times, το νεότερο μαχητικό αεροσκάφος τοπικής κατασκευής πρόκειται να κάνει την παρθενική πτήση του αργότερα αυτόν τον μήνα.

Τα σχέδια για το μαχητικό αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της αμυντικής εταιρείας Korea Aerospace Industries (KAI), η οποία πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια δοκιμή του μαχητικού αεροσκάφους στο διάδρομο προσγείωσης στα κεντρικά της γραφεία.

«Η πρώτη δοκιμή πτήσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα του Ιουλίου», δήλωσε ο Kim Nam-shin, ανώτερος διευθυντής του προγράμματος KF-X της KAI.

Το πρόγραμμα KF-X στοχεύει στην παραγωγή 120 προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων για να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο F-4 και F-5 της Πολεμικής Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Κορέας (ROKAF) έως το 2032.

Το νέο KF-21 είναι ένα από τα πιο σημαντικά εθνικά έργα για την αντικατάσταση των σημερινών μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας και την εισαγωγή του μαχητικού επόμενης γενιάς.

Το Boramae (γεράκι) είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων και το αποτέλεσμα του προγράμματος ανάπτυξης αεροσκαφών KF-X που συνεχίζεται από το 2016. Η Ινδονησία έχει υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει το 20 τοις εκατό του συνολικού κόστους ανάπτυξης, ύψους 1,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντάλλαγμα για 50 αεροπλάνα που θα κατασκευαστούν εκεί για την Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας, καθώς και για μεταφορά τεχνολογίας.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία Wikipedia