KC-46A: Την πώληση εννέα ιπτάμενων τάνκερ στην Ιαπωνία ενέκρινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Ιαπωνίας να αγοράσει επιπλέον αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-46A. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας για την Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια (DSCA), η Ιαπωνία ζήτησε την προμήθεια επιπλέον ιπτάμενων τάνκερ για να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αεροπορικών της δυνάμεων.

Ειδικότερα, το εξοπλιστικό πρόγραμμα συνολικής αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει εκτός από τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-46A, 18 κινητήρες turbofan, 16 δέκτες ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για εχθρικές απειλές, καθώς επίσης και 33 ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου με υπέρυθρα αντίμετρα.

Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια αισθητήρων προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων, συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων (IFF) και εξοπλισμός για τα συστήματα επικοινωνιών των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού.

Τέλος, η συμφωνία καλύπτει ανταλλακτικά για την υλικοτεχνική υποστήριξη των ιπτάμενων τάνκερ αλλά και πρόγραμμα εκπαίδευσης πληρωμάτων και τεχνικών εδάφους. Μόλις οριστικοποιηθεί η σύμβαση, η Ιαπωνία θα διαθέτει συνολικά 15 αεροσκάφη τύπου KC-46A.

Με πληροφορίες από: Defense Post