Και να ΄ταν μόνο τα P-3! Η γκάφα με την καθήλωση των F-5 που οι Ελβετοί ακόμη τα πετάνε!

Με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις για την επανεργοποίηση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ,δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στην απόφαση για την καθήλωση των αεροσκαφών. Απόφαση που ελήφθη το 2008, με την προοπτική ότι θα αγοράζαμε νέα αεροσκάφη. Τις νέες αγορές τις είχαμε πάντα πιο εύκολες. Και αυτό τώρα το πληρώνουμε,αφού άλλη λύση δεν υπάρχει.

Και δεν είναι μόνο τα P-3 Orion, τα οποία τουλάχιστον θα ξαναπετάξουν.

Διαβάσαμε σε ξένες αμυντικές ιστοσελίδες οτι η Ελβελτία θα αποσύρει τώρα ,το 2015 τα μονοθέσια αεροσκάφη F -5! Θα διατηρήσει όμως ακόμη στην ενέργεια τα διθέσια F-5s! Προφανώς κι έχουν λεφτά οι Ελβετοί αλλά σκέφτονται ακόμη και το τελευταίο φράγκο που δαπανούν. Αν και είχαν αποφασίσει την προμήθεια αεροσκαφών Gripen για να αντικαταστήσουν όλα τα F -5 θα διατηρήσουν τα διθέσια τους!

Είχαμε κι εμείς F-5 όπως θα θυμάστε. Και κανένας δεν κατάλαβε γιατί δεν τα κρατήσαμε σ΄ ενέργεια. Όχι για να πολεμάνε γιατί άλλο Ελβετία κι άλλο Ελλάδα. Πάρα πολλοί αεροπόροι μας όμως είχαν πει ότι αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά για τους νέους πιλότους μας πριν πετάξουν με τα μαχητικά τρίτης γενιάς στις πολεμικές μας μοίρες. Δυστυχώς κανείς δεν τους άκουσε και το 2001 ως …κιμπάρηδες που είμαστε αποσύραμε τα F-5,τα οποία υποτίθεται θα τα πουλάγαμε! Γιατί εμείς ως “προηγμένη χώρα” τι θα κάναμε; Θα αγοράζαμε νέα εκπαιδευτικά. Ήταν η εποχή του “όλα τ΄ αγοράζω”! Η Ολυμπιάδα στην αρχή ,η κρίση στη συνέχεια μας άφησε χωρίς εκαπιδευτικά. Και τα F-5 πέρασαν άδοξα στην ιστορία.

Τα …κορόϊδα οι Ελβετοί ακόμη τα πετάνε!

Το F-5 μας για να το θυμηθείτε

Διαβάστε ακόμη:

P-3 Orion: Αεροσκάφη ναυτικής και «διακομματικής» συνεργασίας


Ο Καμμένος θέλει F-15 από τις ΗΠΑ για την ΠΑ – Πότε θα τα ζητήσει