JS Mikuma: Καθελκύστηκε η νέα ιαπωνική «stealth» φρεγάτα τύπου Mogami [pics, vid]

Καθελκύστηκε η νέα φρεγάτα πολλαπλών ρόλων «JS Mikuma» τύπου «Mogami», για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού της Ιαπωνίας, στα ναυπηγεία της Mitsubishi Heavy Industries στο Ναγκασάκι, που αποτελεί όχι μόνο ένα από το πιο προηγμένα πολεμικά πλοία εγχώριας κατασκευής αλλά ακόμα ενισχύει το Στόλο της χώρας απέναντι στις ναυτικές δυνάμεις της Κίνας, της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.

Όλες οι φρεγάτες τύπου «Mogami» παίρνουν το όνομά τους από διάσημους ποταμούς της Ιαπωνίας και θα αντικαταστήσουν τα παλιότερα αντιτορπιλικά τύπου «Asagiri» και «Abukuma». ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η φρεγάτα «JS Mikuma» αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία με το ιαπωνικό Πολεμικό Ναυτικό (Japanese Maritime Self-Defense Force) στις αρχές του 2023.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του πλοίου, αυτό που αξίζει να σημειωθεί αρχικά είναι ότι διαθέτει «stealth» ιδιότητες, έχει συνολικό μήκος 133 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, εκτόπισμα με πλήρες φορτίο περίπου 5.500 τόνους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες άνω των 30 κόμβων. Επίσης, διαθέτουν:

Δείτε σχετικό βίντεο:

Mε πληροφορίες από: Defence Blog