J-7: Συντριβή κινεζικού μαχητικού – Ένας πολίτης νεκρός και δύο τραυματίες [vids]

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου J-7 της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAAF) συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στην κεντρική Κίνα πριν λίγες ώρες στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV της Κίνας.

Η μοιραία συντριβή του μαχητικού τύπου J-7 σημειώθηκε στην επαρχία Χουμπέι, ενώ όχι μόνο προκλήθηκαν αρκετές υλικές ζημιές σε σπίτια και υποδομές, αλλά ένας κάτοικος της περιοχής σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.Ο πιλότος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, κατάφερε να κάνει εγκαίρως αποτελεσματική χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος και προσγειώθηκε με το αλεξίπτωτό του στο έδαφος προτού συντριβεί το μαχητικό.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι πολίτες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, ενώβ η αιτία της συντριβής και οι σχετικές υλικές ζημιές και η ανθρώπινη απώλεια αποτελούν ήδη αντικείμενο έρευνας, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Δείτε σχετικό thread στο Twitter με πλάνα από το σημείο της συντριβής: