Ισραήλ: Έφτασε η πρώτη παρτίδα νέων τεθωρακισμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ [vids]

Άλλη μία παρτίδα στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε σήμερα στο Ισραήλ, εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων με τη Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν με ένα φορτίο τεθωρακισμένων οχημάτων για τον ισραηλινό στρατό, για να αντικαταστήσει αυτά που υπέστησαν ζημιές στις μάχες που ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου.

Το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ λέει ότι η παράδοση αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης προμήθειας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση του στόλου οχημάτων των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF).

Οι επόμενες αποστολές θα περιέχουν επίσης θωρακισμένα ασθενοφόρα, φορτηγά και άλλον εξοπλισμό για τον στρατό ξηράς. Όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί βοηθάνε στην προετοιμασία του ισραηλινού στρατού για την επικείμενη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να καθορίσει ποια όπλα από το απόθεμα των ΗΠΑ μπορούν να διατεθούν γρήγορα για την άμυνα του Ισραήλ, και πιέζει την αμυντική βιομηχανία να επισπεύσει την παράδοση των εκκρεμών ισραηλινών παραγγελιών για στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο αμερικανικές πηγές.

H πρώτη αποστολή εξοπλισμού από τις ΗΠΑ έφτασε στις 13 Οκτωβρίου, όταν επισκέφθηκε τη χώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ ‘Οστιν.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αεροπλανοφόρα USS Gerald R. Ford και USS Eisenhower, για να υποστηρίξουν το Ισραήλ. Επίσης, περίπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή για πιθανή ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή, μαζί με σημαντικό αριθμό αεροπορικών δυνάμεων που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, F-15, F-16 και A-10.

Οι ανάγκες των IDF σε εξοπλισμό βασίζονται κυρίως σε πυραύλους ακριβείας αέρος-εδάφους που εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-35 και ελικόπτερα Apache αλλά και βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών.

Mέχρι τώρα, πέντε ξεχωριστές αποστολές με αεροσκάφη C-17 Globemaster III των ΗΠΑ έχουν μεταφέρει χιλιάδες πυρομαχικά για το Ισραήλ.