Iskander: Οι Ρώσοι αναπτύσσουν συστοιχίες τους στο Μπελγκορόντ, λέει το Ουκρανικό Επιτελείο

Συστοιχίες βαλλιστικών πυραύλων Iskander φέρεται να μετέφερε στην περιοχή του Μπελγκορόντ ο ρωσικός στρατός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή (22/5/2022) αναφορά από το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, «η Ρωσία ανέπτυξε εκτοξευτές των μικρού βεληνεκούς βαλλιστικών πυραύλων Iskander – M στη ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ, στα σύνορα με την Ουκρανία», όπως μεταδίδει η ουκρανική ιστοσελίδα The Kyiv Independent.

Το Μπελγκορόντ είναι ρωσική πόλη, διοικητικό κέντρο της ομώνυμης περιφέρειας στα σύνορα με την Ουκρανία, στην πλευρά του Χαρκόβου. Θεωρείται κομβική πόλη για τον ανεφοδιασμό του ρωσικού στρατού, στην οποία πάντως έχουν εκδηλωθεί αρκετά «μυστήρια» φαινόμενα, όπως για παράδειγμα πυρκαγιές σε αποθήκες πυρομαχικών στις 27/4 και την 1η/5/2022, ή σε εργοστάσιο παραγωγής στρατιωτικού υλικού στις 3/5.

Ταυτόχρονα συχνά-πυκνά η ρωσική διοίκηση της περιοχής αναφέρει επιθέσεις από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες πάντως διαψεύδει το Κίεβο.

Πριν από λίγες μέρες ο Ουκρανικός Στρατός είχε γνωστοποιήσει πως απώθησε τους Ρώσους εισβολείς από το Χάρκοβο «πέρα από τα ρωσικά σύνορα», δηλαδή προς το Μπελγκορόντ.

Πιθανότατα η τοποθέτηση των πυραύλων Iskander να στοχεύει στην οχύρωση και ενίσχυση της παραμεθόριας περιοχής.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η μετακίνηση συστοιχιών Iskander προς τα σύνορα με την Ουκρανία πριν την 24η Φεβρουαρίου, επί παραδείγματι στις 16 Ιανουαρίου, ήταν ένα από τα κύρια σημάδια ότι η Ρωσία ετοιμαζόταν για εισβολή.

Τέλος, μόλις πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η Λευκορωσία αγοράζει από τη Ρωσία νέα συστήματα S-400 και Iskander, τα οποία θα αναπτύξει στα σύνορα με την Ουκρανία…