IRIS-T: Η γερμανική Diehl Defence διπλασιάζει την παραγωγή πυραύλων εδάφους – αέρος για τα συστήματα αεράμυνας

Η γερμανική εταιρεία Diehl Defence σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγή του συστήματος αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Helmut Rauch, στην αεροπορική έκθεση ILA στο Βερολίνο.

Η Diehl θέλει να παράγει τουλάχιστον 10 μονάδες από το 2026 και να διπλασιάσει την παραγωγή πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς για τα IRIS-T από το 2025.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε εννέα μήνες που η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για αύξηση της παραγωγής IRIS-T, καθώς η Γερμανία συνεχίζει να αυξάνει τις αμυντικές της ικανότητες εν μέσω αυξημένων απειλών από τη Ρωσία.

Η Γερμανία προμήθευσε δύο μονάδες IRIS-T στην Ουκρανία, όπου χρησιμοποιούνται κυρίως για τη φύλαξη του Κιέβου από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις. Το Βερολίνο έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει άλλες έξι μονάδες στο Κίεβο και αναμένει να παραλάβει το πρώτο από τα έξι συστήματα για τη δική του αεροπορία τον Οκτώβριο. Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, ειδικά αυτές που συνορεύουν με τη Ρωσία, όπως η Εσθονία και η Λετονία, υπέγραψαν πέρυσι κοινή συμφωνία για την αγορά του συστήματος αεράμυνας, στο πλαίσιο της γερμανικής πρωτοβουλίας European Sky Shield Initiative (ESSI).

Το μεσαίου βεληνεκούς IRIS-T SLM είναι ικανό να χτυπήσει στόχους έως και 40 περίπου χιλιόμετρα μακριά.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφίες Reuters