Ιράν: Αρνείται ότι έδωσε drones στον ρωσικό στρατό – Η αποστομωτική απάντηση της Ουκρανίας [pics]

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Ιράν απέρριψε τις αναφορές για αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία ως «αβάσιμες».

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί τις αναφορές για την παράδοση UAV στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία ως αβάσιμες και δεν το επιβεβαιώνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Νασέρ Κανάνι, σε δήλωσή του σήμερα Δευτέρα.

«Από την έναρξη της σύγκρουσης, έχουμε δηλώσει την σαφή πολιτική μας που βασίζεται στην ενεργό ουδετερότητα και την αντίθεσή μας στον πόλεμο και την ανάγκη για πολιτική λύση στη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών και την ανάγκη να αποφευχθεί η προσφυγή σε βίας», πρόσθεσε ο Ιρανός εκπρόσωπος.

Την αποστολή των ιρανικών UAVs έχουν επιβεβαιώσει και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες με δεκάδες drones που έχουν καταρρίψει.

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ έκανε μάλιστα διάβημα διαμαρτυρίας στο Ιράν για την αποστολή του εξοπλισμού στον ρωσικό στρατό.

Στην σημερινή ανακοίνωση του Ιράν, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας απάντησε με μία φωτογραφία στο Twitter. «Πρόσφατα, απαντώντας σε σημείωμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο πρέσβης του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει προμηθεύσει drones στη Ρωσία. Εδώ είναι το ιρανικό drone Mohajer-6, το οποίο εκτοξεύτηκε για να συντονίσει μια επίθεση στην Οδησσό πριν από λίγες ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση, συνοδευόμενη με μία φωτογραφία από το ιρανικό UAV.

Mάλιστα, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να επισκευάσουν ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατέρριψαν, το οποίο θα χρησιμοποιούν πλέον στις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OSINTtechnical, η Ουκρανία επισκεύασαν το ιρανικό drone Mohajer-6, το οποίο κατέρριψαν κοντά στην Οδησσό.

Με πληροφορίες από: Mehr News