INS Brahmaputra: Στις φλόγες φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας – Αγνοείται ένας ναύτης [pics, vid]

Η φρεγάτα INS Brahmaputra του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της επισκευής στο Ναυπηγείο της Βομβάης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 21ης ​​Ιουλίου 2024, με αποτέλεσμα η φρεγάτα να γείρει προς την μία πλευρά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε ότι έχει καταγραφεί όλο το προσωπικό στο πλοίο, εκτός από έναν ναύτη, για τον οποίο οι έρευνες συνεχίζονται. Έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

«Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο πλοίο INS Brahmaputra του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού, μια φρεγάτα πολλαπλών ρόλων, το βράδυ της 21ης ​​Ιουλίου 24, ενώ βρισκόταν υπό επισκευή. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από το πλήρωμα του πλοίου με τη συνδρομή πυροσβεστών από το Ναυπηγείο της Βομβάης και άλλα πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι, μέχρι το πρωί της 22ης Ιουλίου 24. Σε εξέλιξη βρίσκονται περαιτέρω έλεγχοι για ζημιές στο πλοίο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας.

Παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες, το πλοίο δεν μπόρεσε να σταθεροποιηθεί και συνέχισε να βυθίζεται, οδηγώντας στη σημερινή επισφαλή θέση του.

Το INS Brahmaputra, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στο Ινδικό ΠΝ στις 14 Απριλίου 2000, είναι η πρώτη από τις φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας «Brahmaputra» που κατασκευάστηκε εγχώρια. Το πλοίο έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις πολλαπλών ρόλων, συμπεριλαμβανομένων ανθυποβρυχιακού πολέμου, αντιεπιφανειακού πολέμου και αντιαεροπορικού πολέμου, καθιστώντας το ένα κρίσιμο πλεονέκτημα στον ναυτικό στόλο της Ινδίας.

Με πληροφορίες από: India Today / Φωτογραφία αρχείου Reuters