Ιαπωνία: Νέα αφίβια οχήματα «θα πάρουν την θέση» των αμερικανικών AAV7A1

Η Ιαπωνία κατασκευάζει έναν αμφίβιο όχημα επίθεσης (AAV), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Janes μετά την διάσκεψη International Armored Vehicles (IAV) 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 24 εώς 27 Ιανουαρίου. Το νέο όχημα πρόκειται να αντικαταστήσει το αμερικανικής κατασκευής AAV7A1 που εξοπλίζει τις αμφίβιες δυνάμεις εδάφους της Ιαπωνίας (JGSDF).

Ο Οργανισμός Εξαγορών, Τεχνολογίας και Επιμελητείας του Υπουργείου Άμυνας στην Ιαπωνία (ATLA) παρουσίασε ένα μοντέλο του μελλοντικού AAV στην έκθεση Διεθνών Εξοπλισμών Άμυνας και Ασφάλειας (DSEI) που πραγματοποιήθηκε το 2019 στην Chiba της Ιαπωνίας. Μια έκδοση κλίμακας ενός όγδοου έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο των κολυμβητικών δυνατοτήτων του οχήματος σε συνθήκες ανοιχτής θάλασσας (Sea State 3).

 

Το μελλοντικό AAV θα τροφοδοτείται από έναν ειδικά κατασκευασμένο συμπαγή κινητήρα 3.000 ίππων, που όταν συνδυάζεται με πίδακα νερού στο πίσω μέρος του οχήματος, θα του επιτρέψει να ξεπερνάει τους κοραλλιογενείς υφάλους και το απότομο έδαφος σε γωνία προς τα εμπρός έως και 70 μοιρών.

Με πληροφορίες από: Janes