Η τρόϊκα και οι Έλληνες συνεργάτες της επιμένουν για λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία

Η τρόϊκα θέλει να κλείσει την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τελεία και παύλα. Και προς αυτή τη κατεύθυνση όλοι οι “εγχώριοι” συνεργάτες της εργάζονται σκληρά πολλούς μήνες τώρα.

Ναι η ελληνική αμυντική βιομηχανία ήταν ένας “οργανισμός ημιθανής” .Και γι΄ αυτό ευθύνες έχουν όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονταν μ΄ αυτή. Από τις κυβερνήσεις που είχαν μετατρέψει τα εργοστάσια σε “πάρκινγκ ημετέρων βολεψάκηδων”, τις διοικήσεις που καμία σχέση δεν είχαν με το αντικείμενο, τους κακούς συνδικαλιστές που δεν δέχονταν καμία πρόταση συμμαζέματος.

Όμως θα επαναλάβουμε ότι πριν την διάλυση και τα λουκέτα υπάρχει και η προσπάθεια διόρθωσης. Κάτι άγνωστο για την τρόϊκα και τους συνεργάτες της στην Ελλάδα. Στόχος γι΄ αυτούς είναι μόνο η διάλυση τίποτα άλλο. Και σε δεύτερη φάση η εκποίηση όσο όσο.

Οι δικαιολογίες περίς “παράνομων κρατικών επιχορηγήσεων” θα έπρεπε να προβλεφθούν εγκαίρως και να καταρριφθούν άμεσα από την κυβέρνηση . Αντιθέτως στις συσκέψεις που γίνονται αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό από τους Έλληνες συνεργάτες της τρόϊκας οι οποίοι ούτε που θέλουν να ακούν για τις παραγγελίες που μπορούν αύριο το πρωί να έχουν τα ΕΑΣ. Αυτά …χαλάνε τη σούπα.

Η απόλυτη απαξίωση απ΄ ότι είχε απομείνει είναι ο στόχος. Στην πραγματικότητα είναι η εκποίηση σε τιμές εξευτελιστικές περιουσιακών στοιχείων με τεράστια αξία. Η έκταση των ΕΑΣ στον Υμηττό για παράδειγμα για την οποία πάρα πολλοί έχουν κατά καιρούς ενδιαφερθεί,χωρίς όμως και να την πληρώνουν στην πραγματική της αξία.

Στο ΥΠΕΘΑ επιμένουν ότι τα ΕΑΣ δεν θα κλείσουν. Νομίζουμε ότι ρισκάρουν πολύ να εκτεθούν. Γιατί έχουμε την αίσθηση -ας μην πούμε βεβαιότητα- ότι όλη η υπόλοιπη κυβέρνηση έχει άλλη άποψη. Και αυτό περιλαμβάνει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεπώς όλο αυτό το παιχνίδι που γίνεται με το ποιος φταίει γίνεται μάλλον για τα μάτια του κόσμου.