Η Τουρκία παραλαμβάνει νέα κορβέτα εξοπλισμένη με πυραύλους Atmaca

Παραδίδεται κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής την Κυριακή στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό η νέα εγχώριας κατασκευής κορβέτα της Τουρκίας «Κιναλίαντα», η οποία θα είναι εξοπλισμένη και με πυραύλους Atmaca.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χαμπέρτουρκ, η κορβέτα Κιναλίαντα (Πρώτη,) η οποία είναι η τέταρτη στη σειρά που έχει λάβει το όνομα της από τα πριγκηπονήσια της θάλασσας του Μαρμαρά, έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς.

Για την κορβέτα, η ταχύτητα της οποίας θα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 54 χιλιόμετρα, έχει σχεδιαστεί και ειδικό σήμα από τον καθηγητή Ομέρ Ερκμέν, ο οποίος από το 2001 μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει πάνω από 300 σήματα για τις ανάγκες του τουρκικού στόλου. Στο σήμα αναγράφεται το σλόγκαν “Έχουν αφιερωθεί στην Γαλάζια Πατρίδα”.

Όπως αναφέρει το cyprustimes.com, στο σήμα απεικονίζεται επίσης η κορβέτα F514 μπροστά από το πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, η τουρκική σημαία, ένας πύραυλος να εκτοξεύεται από την κορβέτα και ένα ελικόπτερο που θα έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται στην κορβέτα.

«Ξεσάλωσαν» οι Τούρκοι με τους Atmaca

Στο μεταξύ η δοκιμή των πυραύλων Atmaca, έχει κάνει μερίδα του Τουρκικού Τύπου να «παραληρεί» και να ανακαλύπτει «τρόμο» της Ελλάδας για το πυραυλικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά η Yeni akit υποστηρίζει σε άρθρο της με τίτλο «Το Atmaca ο φόβος της Ελλάδας» πως τα ελληνικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν επί μακρόν με την δοκιμή του πυραύλου, έχοντας δήθεν πηχυαίους τίτλους όπως «Κίνδυνος για τον ελληνικό στόλο».

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα:

Στο άρθρο παρουσιάζεται και βίντεο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας από τη δοκιμή του πυραύλου Atmaca.

Για την ιστορία, ο Atmaca είναι πύραυλος τύπου Cruise, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Τουρκία, από τις εταιρείες Roketsan και Aselsan.

Τον Νοέμβριο του 2018 το Τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας, ανακοίνωνε την μαζική παραγωγή του αντι-πλοϊκού πυραύλου Atmaca από την εταιρία Roketsan, ενώ ανέφερε ότι η Aselsan θα κατασκευάσει τα συστήματα ελέγχου εκτόξευσης και άλλο εξοπλισμό για τους πυραύλους.