Παρά τις δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία, η αμυντική της βιομηχανία συνεχίζει να δημιουργεί και να κατασκευάζει νέα οπλικά συστήματα και τεχνολογίες, με σημείο αναφοράς τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) με πιο πρόσφατο παράδειγμα πυραύλους και ρουκέτες για τον εξοπλισμό αυτών των drones.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, η εταιρεία Troy Teknoloji Savunma προχώρησε στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων για την ενσωμάτωσή τους σε μη επανδρωμένες πλατφόρμες μάχης, ενδεικτικό της «στροφής» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στα drones, ενώ έγιναν γνωστές συγκεκριμές πληροφορίες αναφορικά με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους.
Πρόκειται για ένα «μίνι-πύραυλο» των 40 χιλιοστών, ο οποίος προορίζεται να εξοπλίσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα ενώ η κατασκευή του είναι κατάλληλη για τη χρήση του σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών, όπως για παράδειγμα σε κατοικημένες περιοχές.
Ειδικότερα, οι ρουκέτες αυτές έχουν μήκος 170 χιλιοστά, βάρος 500 γραμμάρια και χρησιμοποιούνται από σωλήνα εκτόξευσης 550 χιλιοστών. Έχει μέγιστο βεληνελκές 2 χιλιομέτρων και δραστικό βεληνεκές 100-500 μέτρα. Η ρουκέτα μπορεί να εξοπλιστεί είτε με πολεμική κεφαλή για πλήγματα κατά προσωπικού είτε με πολεμική κεφαλή διάτρησης θωράκισης.
Το UAV και το οπλικό αυτό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει είτε με κάποιο χειριστή εντός του πεδίου μάχης είτε ελεγχόμενο εξ’ αποστάσεως με προκαθορισμένα δεδομένα και συντεταγμένες εχθρικής θέσεως και στόχων. Τέλος, Έως και έξι μίνι-πύραυλοι μπορούν να ενσωματωθούν στο drone., το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί επιχειρησιακά για να καταστρέψει στόχους, όπως ελαφρώς θωρακισμένα οχήματα, κτίρια και οχυρωμένες αμυντικές θέσεις