OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η THEON και η EXOSENS ανακοινώνουν την υπογραφή μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας

11/09/2024 - 11:00
THEON
Share on FacebookShare on Twitter

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), κορυφαία εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής πρωτοποριακών συστημάτων νυχτερινής όρασης, θερμικής απεικόνισης και ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων για εφαρμογές άμυνας και ασφάλειας και η EXOSENS, εταιρία υψηλής τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην παραγωγή Λυχνιών Ενίσχυσης Φωτός (Image Intensification Tubes) για την άμυνα και την ασφάλεια, ανακοινώνουν σήμερα την υπογραφή μακροπρόθεσμης εμπορικής συνεργασίας.

Η συμφωνία αυτή θα διασφαλίσει τη στενή συνεργασία των δύο εταιριών μέχρι το 2026, με δυνατότητα ανανέωσης για το 2027. Επί του παρόντος, η παγκόσμια προσφορά και ζήτηση Λυχνιών Ενίσχυσης Φωτός βρίσκεται σε λεπτή ισορροπία, δεδομένης της σχετικά περιορισμένης παραγωγικής διαθεσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή η περιορισμένη διαθεσιμότητα αναμένεται να εξαλειφθεί, όταν οι τελικοί χρήστες των ΗΠΑ θα εισέλθουν στην αγορά το επόμενο έτος για την έναρξη μακροπρόθεσμων προγραμμάτων αντικατάστασης συστημάτων νυχτερινής όρασης. Οι Λυχνίες Ενίσχυσης Φωτός αποτελούν κρίσιμο εξάρτημα των οργάνων νυχτερινής όρασης, αποτελώντας σημαντικό μέρος του κόστους τους.

Ως ο μεγαλύτερος αγοραστής λυχνιών παγκοσμίως, η THEON διατηρεί ηγετικό μερίδιο αγοράς, ιδίως μεταξύ των ευρωπαίων κατασκευαστών λυχνιών. Αυτή η μακροπρόθεσμη συμφωνία, η οποία καλύπτει την περίοδο 2025-2026 με δυνατότητα ανανέωσης για το 2027, αφορά όχι μόνο το σύνολο των υφιστάμενων παραγγελιών της THEON στην EXOSENS, αλλά και μέρος της πρόσθετης εκτιμώμενης ζήτησης για την περίοδο αυτή.

Σε αντίθεση με τις προγραμματισμένες (ad hoc) παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, η συμφωνία αυτή επιτρέπει στις δύο εταιρίες να συντονίσουν καλύτερα τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και παράδοσης. Για τη THEON, αυτό είναι ουσιώδες, όχι μόνο για τη διασφάλιση του εφοδιασμού της, αλλά εξίσου σημαντικό για την περαιτέρω μείωση των χρόνων παράδοσης μόλις ληφθούν νέες παραγγελίες. Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της THEON στην αγορά της Νυχτερινής Όρασης.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και CEO της THEON, σχολίασε: «Η ΤΗΕΟΝ έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει μακροπρόθεσμα την ομαλή εκτέλεση των παραγγελιών προς τους υφιστάμενους πελάτες της, καθώς και να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη αύξηση των παραγγελιών της για την περίοδο 2025-2026, και συνεπώς στην υψηλότερη ζήτηση για λυχνίες. Ένα από τα μέτρα αυτά λαμβάνεται σήμερα με την υπογραφή μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας προμήθειας λυχνιών με την EXOSENS, η οποία, δεδομένης της ηγετικής θέσης της THEON στην Ευρώπη, εξασφαλίζει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής λυχνιών της ΤΗΕΟΝ για τα επόμενα χρόνια.  Σε παρόμοιες ενέργειες προχωράμε και με άλλους προμηθευτές λυχνιών όπου είναι απαραίτητο».

Επίσης, η ΤΗΕΟΝ ανακοίνωσε χτες, Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024 τα αποτελέσματα
του Α΄εξαμήνου του 2024, τα οποία μπορείτε να δείτε στη σελίδα: https://investors.theon.com/reports-presentations/default.aspx.

Tags: EXOSENSTHEONΕΛΛΑΔΑΛΥΧΝΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΦΩΤΟΣ

Related Posts

ΜΕΚΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

15/12/2025 - 07:02
Viper
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

14/12/2025 - 07:50
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert