Η πρώτη αποστολή του ναυάρχου Χρηστίδη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων είναι εδώ και λίγες ημέρες ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης. Και ήδη βρίσκεται στην πρώτη του “αποστολή”. Ο ναύαρχος συνοδεύει τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο στο ταξίδι του στη Βραζιλία. Αφορμή είναι έκθεση αμυντικού υλικού. Αιτία η αναζητηση συμβολαίων για τα ΕΑΣ. Τα οποία οι δανειστές ποτέ δεν έχουν βγάλει από την λίστα των επιχειρήσεων που θέλουν να κλείσουν.

Θυμίζουμε ότι τα ΕΑΣ την είχαν…γλιτώσει όταν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αποφασίσει τελικά να κλείσει την ΕΡΤ αντί για τα ΕΑΣ!

Τελικά δόθηκε η παράταση ενός έτους η οποία και εξανεμίζεται. Βέβαια με την αλλαγή κυβέρνησης υποτίθεται ότι δεν υπάρχει θέμα να μπει λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία και ειδικά στα ΕΑΣ. Ο ΑΝΥΕΘΑ αλλά και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας έχουν επισκεφθεί εγκαταστάσεις και εργοστάσια κι έχουν δώσει διαβεβαιώσεις.

Υπάρχουν ελπίδες για τα ΕΑΣ; Πολλές και μεγάλες. Απλά κανένας δεν ήθελε να ασχοληθεί ,ίσως γιατί πολλοί δεν επεδίωκαν την επιβίωσή τους άλλα ήλπιζαν στο κλείσιμό τους. Λάθη έγιναν τεράστια κι έδωσαν αφορμές και “πατήματα” σ΄ όσους θέλουν να κλείσουν τα ΕΑΣ.

Ο ναύαρχος είναι βέβαιο ότι μπορεί να δει τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Οι οποιες σε πολλές περιπτώσεις έχουν να κάνουν όχι μόνο με παραγγελίες από το εξωτερικό αλλά και με τις ανάγκες των ελληνικών ΕΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Στρατός σε ρόλο επιχειρηματία! Γίνεται στην Κούβα που αλλάζει