Η διαρκής ακινησία των C-27! Τι συμβαίνει με τα μεταγωγικά αεροσκάφη της ΠΑ;

Με τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27 πότε θα ασχοληθούμε; Ως κυβέρνηση ,ως ΥΠΕΘΑ και ως χώρα ενοούμε. Παρακολουθώντας την καθημερινή ενημέρωση που παρέχει το ΓΕΑ για τις πτήσεις που κάνουν όλα τα ιπτάμενα μέσα σε αποστολές “κοινωνικού έργου” δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι το …κουλουράκι παραμένει σταθερό στο κουτάκι του πίνακα που αντιστοιχεί στις ώρες πτήσης των C-27.

Η ιστορία γνωστή κι έχει ανδειχθεί πολλές φορές από το Onalert.gr. Παραγγελία 12 αεροσκαφών, παραλαβή τελικά οκτώ με την συμφωνία το ποσό που είχε δώσει η Ελλάδα για τα υπόλοιπα τέσσερα να μετατραπεί σε ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη ,ώστε …κάποια έστω από τα αεροσκάφη που βρίσκονται στην Ελευσίνα να πετάξουν! Όλα αυτά ένα χρόνο τώρα τα αναμένουμε,αλλά δεν τα βλέπουμε. Τα οκτώ αεροσκάφη ,όπως προκύπτει τουλάχιστον από τα στοιχεία του ΓΕΑ εξακολουθούν να …γράφουν μηδέν σε ώρες πτήσης.

Τι συμβαίνει; Γιατί δεν πετάνε τα κατά τ΄ άλλα “ολοκαίνουργια” και πληρωμένα μεταγωγικά C-27; Και ως πότε η αδυναμία τους να μην συμμετάσχουν στο έργο της ΠΑ θα καλύπτεται από σιωπή; Με τα Super Puma η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ασχολήθηκε με πάθος . Με τα C-27 πότε θα ασχοληθούμε επιτέλους;