Humvee: Η συγκλονιστική στιγμή που τεθωρακισμένο των Ουκρανών πέφτει σε αντιαρματική νάρκη [vid]

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει το εσωτερικό ενός τεθωρακισμένου οχήματος Humvee, το οποίο έχουν παραδώσει οι ΗΠΑ, στο πεδίο της μάχης.

Στο βίντεο φαίνεται το πλήρωμα του τεθωρακισμένου την ώρα που διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις, καθώς ένας στρατιώτης στέκεται όρθιος και πυροβολεί κατά των Ρώσων. Έπειτα, δύο από τους επιβαίνοντες στρατιώτες κατεβαίνουν από το όχημα και «ρίχνονται» στη μάχη.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ μέσα στο όχημα βρίσκονται ακόμη τριες στρατιώτες, το αμερικανικής κατασκευής Humvee πέφτει σε αντιαρματική νάρκη, με τις οποίες έχουν «γεμίσει» οι Ρώσοι τα πεδία της μάχης για να ανακόψουν την ουκρανική προέλαση.

Παρά την μεγάλη έκρηξη και ενώ το τεθωρακισμένο τυλίχθηκε στις φλόγες, οι Ουκρανοί στρατιώτες κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.

«Ευχαριστούμε τον αμερικανικό λαό! Τα Humvee σας σώζουν τις ζωές των στρατιωτών μας», έγραψε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, οι στρατιώτες της 59ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού δεν τραυματίστηκαν, ανασυντάχθηκαν και συνέχισαν την επίθεσή τους κατά των ρωσικών δυνάμεων.