HMS Cardiff: Έπεσε στο νερό η δεύτερη φρεγάτα Type 26 του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού

H δεύτερη προηγμένη φρεγάτα Type 26, η «HMS Cardiff» έπεσε στο νερό, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό (Royal Navy).

Το πλοίο είναι υπό κατασκευή εδώ και πέντε χρόνια στο ναυπηγείο Govan της BAE Systems. Το επόμενο βήμα για την φρεγάτα «HMS Cardiff» είναι να τοποθετηθούν όλοι οι απαραίτητοι εξοπλισμοί και έπειτα θα ξεκινήσει δοκιμές.

Μεταξύ του 2028 και των μέσων της δεκαετίας του 2030, οι οκτώ φρεγάτες City-class θα αντικαταστήσουν τις παλιές φρεγάτες Type 23 που σήμερα εκτελούν ζωτικής σημασίας ανθυποβρυχιακές περιπολίες για την προστασία των υδάτων και των συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου από υποβρύχιες απειλές.

Οι νέες προηγμένες φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με:

Ακόμα οι φρεγάτες Type 26 θα διαθέτουν:

Επιπλέον, θα μπορούν να φέρουν ένα ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου Merlin ή έως και δύο ελικοπτέρων τύπου Wildcat, τα οποία μπορούν με τη σειρά τους να αναπτύξουν αντιπλοϊκούς πυραύλους μέσης εμβέλειας τύπου Sea Venom ή πυραύλους αέρος – επιφανείας μικρής εμβέλειας τύπου Martlet και τορπίλες τύπου Sting Ray.

Διαβάστε επίσης: Type 26: Η Νορβηγία θέλει να αγοράσει νέες φρεγάτες από την BAE Systems – Γιατί «αγχώνεται» το βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό

H πρώτη προηγμένη φρεγάτα της κλάσης Type 26, η «HMS GLASGOW», έπεσε στο νερό στα τέλη του 2022.

Φωτογραφία Royal Navy