Heckler & Koch: Το νέο τυφέκιο τύπου G210 θα προμηθευτούν οι ελεύθεροι σκοπευτές των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων

Οι ελεύθεροι σκοπευτές των γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων θα προμηθευτούν το νέο τυφέκιο τύπου G210 κατασκευάζει η Heckler & Koch, καθώς πληρούσε τα κριτήρια του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Bundeswehr, αφού όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο όπλο αναπτύχθηκε ειδικά για τις ανάγκες του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος.

Όπως αναφέρει και η κατασκευάστρια εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση Τύπου, οι Γερμανοί ελεύθεροι σκοπευτές θα παραλάβουν έως και 500 τυφέκια τύπου G210 μέχρι το 2025. Τα συγκεκριμένα όπλα έχουν σχεδιαστεί με βάση το μοντέλο MR308A6, αλλά διαθέτουν βελτιωμένα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και διαμέτρημα 7,62 x 51 χιλιοστών.

Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο τυφέκιο ακριβείας που προορίζεται για εμπλοκές μικρής εμβέλειας, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο της έκθεσης EnforceTac τον Φεβρουάριο του 2024. Ζυγίζει περίπου 4,4 κιλά χωρίς τον γεμιστήρα και ενσωματώνει σύστημα πλευρικής επαναφόρτωσης για την άνεση σκοπευτή. Σημειώνεται ότι τα τυφέκια τύπου G210 θα αντικαταστήσουν τα τυφέκια τύπου G28 της Heckler & Koch που είναι επί του παρόντος σε υπηρεσία στον γερμανικό Στρατό.

Το νέο τυφέκιο τύπου G210

Με πληροφορίες από: Defense Post / Φωτογραφία αρχείου