H Rheinmetall θα προμηθεύσει τον γερμανικό στρατό με 123 τεθωρακισμένα οχήματα αξίας σχεδόν 3 δις ευρώ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας ανέθεσαν στη Rheinmetall να της προμηθεύσει έως και 123 τεθωρακισμένα οχήματα, πεζικού αξίας περίπου 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε την Πέμπτη η γερμανική αμυντική εταιρεία.

Η παράδοση του «Schwerer Waffentraeger Infanterie» αναμένεται να ξεκινήσει το 2025 και η παραγγελία περιλαμβάνει και τη συντήρηση, ανέφερε η Rheinmetall σε δήλωσή της.

Τα οχήματα θα αντικαταστήσουν το όχημα Wiesel για άμεση τακτική υποστήριξη πυρός για μονάδες πεζικού και αποτελούν μέρος της νέας κατηγορίας «μεσαίας δύναμης» της Bundeswehr, που μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις, δήλωσε η εταιρεία.

Τα οχήματα θα χρησιμοποιούν την παραγωγική ικανότητα στο Redbank, στην Αυστραλία. Η Rheinmetall κέρδισε από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας και των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

Θα βασίζονται στο Boxer Combat Reconnaissance Vehicle (CRV) της Rheinmetall και θα είναι εξοπλισμένα με ένα αυτόματο πυροβόλο MK30-2 ABM ως κύριο όπλο.

Η Γερμανία, ο μεγαλύτερος στρατιωτικός υποστηρικτής του Κιέβου στην Ευρώπη, ανακοίνωσε μια νέα αμυντική πολιτική ως αποτέλεσμα του πολέμου, δημιουργώντας ένα αμυντικό ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία Rheinmetall