GMLRS: Επεκτείνεται η συμφωνία μεταξύ Lockheed Martin και Αυστραλίας για την τοπική παραγωγή των πυραύλων

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επεκτείνεται η συμφωνία της με την Αυστραλία σχετικά με την τοπική παραγωγή πυραύλων Guided Multiple Launch Rocket System (GMLRS).

Η νέα συμφωνία επιτρέπει στην Καμπέρα να κατασκευάζει κινητήρες και κεφαλές για τους πυραύλους GMLRS. Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία που υπογράφηκε νωρίτερα φέτος, η χώρα είχε τη δυνατότητα να συναρμολογήσει τους πυραύλους μόνο με εξαρτήματα που προέρχονται από τις ΗΠΑ. Τον Ιανουάριο του 2024, η Lockheed Martin Australia ανέλαβε σύμβαση 37,4 εκατομμυρίων δολαρίων (AUD) για την έναρξη της κατασκευής πυραύλων στην Αυστραλία.

«Η παγκόσμια προσφορά κινητήρων στερεών πυραύλων βρίσκεται υπό πίεση. Χρειαζόμαστε εταίρους παγκοσμίως για να είμαστε επιτυχημένοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, Ken Kota.

Η Thales Australia έχει οριστεί ως ο κύριος προμηθευτής των κινητήρων πυραύλων και των εκρηκτικών κεφαλών για τους πυραύλους GMLRS αυστραλιανής κατασκευής.

Οι εγκαταστάσεις της στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία αναμένεται να παράγουν τα πρώτα τοπικά κατασκευασμένα εξαρτήματα GMLRS.

Φωτογραφία αρχείου