GMLRS: Deal 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Lockheed Martin για την ενίσχυση του αμερικανικού στρατού

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε νέο συμβόλαιο στην Lockheed Martin με το οποίο αγοράζει ακόμη περισσότερες ρουκέτες GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System).

Το συμβόλαιο, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, είναι ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δεν αποκαλύτπει τον  αριθμό των GMLRS που θα παραδοθούν έως τον Οκτώβριο του 2027.

Το πυραυλικό σύστημα διατίθεται σε τρεις παραλλαγές: το GMLRS Unitary και το Alternative Warhead, το καθένα με εμβέλεια 70 χιλιομέτρων και το GMLRS Extended-Range, το οποίο έχει εμβέλεια κρούσης έως και 150 χιλιόμετρα.

Τον Απρίλιο του 2023, ο στρατός των ΗΠΑ είχε αναθέσει άλλη μια σύμβαση ύψους 4,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Lockheed Martin για την παράδοση πυραύλων GMLRS έως το 2026.

Ο αμερικανικός στρατός προσπαθεί συνεχώς να αναπληρώσει τα αποθέματα που έχουν εξαντληθεί σημαντικά από την προμήθεια πυραύλων στην Ουκρανία, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022.

Η ξαφνική αύξηση της ζήτησης έκανε τη Lockheed Martin να αυξήσει την παραγωγή από 6.000 πυραύλους σε 10.000 ετησίως. Η εταιρεία διερευνά επίσης επιλογές για την αύξηση της παραγωγής σε 14.000 πυραύλους ετησίως.

Φωτογραφία αρχείου