ΓΕΣ: Ενδιαφέρον της Elbit Systems για την υποστήριξη των ελικοπτέρων Apache – Πρόταση της «Advanced S-M» για τα NH90

Στις 19 Ιουνίου 24, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας ELBIT SYSTEMS με επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υποστήριξη – συντήρηση των ελικοπτέρων AH-64A Apache.

Επίσης, η ισραηλινή εταιρεία παρουσίασε, στις 20 Ιουνίου, σε εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) τις δυνατότητες του του Aerial BattleSpase Management (ABSM), που κατασκευάζει.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 12 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του ΓΕΣ από εκπροσώπους της εταιρείας «ADVANCED S–M», σχετικά με προτάσεις συντήρησης – υποστήριξης για τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού NH90.

Όπως έχει αναφέρει το Onalert.gr, το τελευταίο διάστημα ΓΔΑΕΕ και NH Industries ανταλλάσουν email σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και το νομικό πλαίσιο, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που θα «αναστήσουν» τα ελικόπτερα.

Επίσης, το Στρατιωτικό Επιτελείο εξετάζει σοβαρά την ανάθεση της συντήρησης των ελικοπτέρων ΝΗ90 με διαδικασία outsourcing σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση.