Γαλλία: Προσφέρει μαχητικά Mirage 2000-5F την Κολομβία

H Γαλλία προσφέρει μεταχειρισμένα μαχητικά Mirage 2000-5F στην αεροπορία της Κολομβίας. Η προσφορά περιλαμβάνει 18 μαχητικά του τύπου συν το απαραίτητο πακέτο οπλισμού, ανταλλακτικών και υποστήριξης.

Η συνολική τιμή πώλησης φτάνει τα 500 εκ. δολάρια, εκ των οποίων τα 350εκ. αφορούν το κόστος αγοράς των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα το κόστος του πακέτου υποστήριξης.

Τα αεροσκάφη βρίσκονται σε άψογη τεχνική κατάσταση και θα παραδοθούν εφοδιασμένα με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα που επιθυμεί η αεροπορία της Κολομβίας.

Κολομβιανοί πιλότοι έχουν ήδη μεταβεί στη Γαλλία προς αξιολόγηση των αεροσκαφών. Οι Κολομβιανοί πέταξαν με αεροσκάφη Mirage 2000-5F και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είναι καλύτερα από τα F-16C/D, λόγω του νέου του ραντάρ, που του επιτρέπει να εμπλέκεται με τριπλάσιο αριθμό στόχων σε σχέση με αυτό του F-16.

Η Κολομβιανή αεροπορία έχει εμπειρία με “γαλλικού” τύπου αεροσκάφη, καθώς εδώ και χρόνια επιχειρεί με ισραηλινής κατασκευής αεροσκάφη Kfir C10/C12, τα οποία και επιθυμεί να αντικαταστήσει με τα Mirage 2000-5F.

Πηγή: Infodefensa
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert